Ahad, 30 Mac 2014

Cuti nie tak kemana ....






Assalammualaikum ....

Cuti sekolah nie tak bercuti ke mana mana . Balik kampong seperti biasa , jumpa orang tua . Lagi pun anak sedara lelaki kawin . 

Lagipun bajet lari ... banyak belanja nak guna . Cuti banyak lagi , boleh plan bila bila masa , yang penting pulus nyer ada ... 

Jumaat, 28 Mac 2014

Jumpa kawan lama ....


makan makan di Restoran Seri Rimbun .
Kepunyaan seorang kawan yang hampir 30 tahun tak jumpa selepas tamat SPM .


Dari kiri : Hamidah , aku , Roszana and Manisah 


Duduk sebelah aku , Zailawati Taslim owner RSR 



Selasa, 25 Mac 2014

Mengharap keampunanMu ...


Assalammualaikum ....

Berat mata memandang , berat lagi bahu memikul ... Semuanya dalam perancangan Allah . Hanya DIA yang maha mengetahui apa yg tersurat dan tersirat . 

Pengumuman telah pun dibuat oleh PM kita ... SEDIH!!!! Menangis aku , sebak .. 

Innalilllahi wa inna ilaihi rajiun. Allahumma ajurni fi musibati wa akhlifli hoiron minha...
Penuh kesedihan dalam hati ini...ya Allah Tuhan kami, apa yang kau takdirkan adalah yang sebaik-baiknya..Mh370..ya Allah Kau menyayangi kami lebih dari sesiapa menyayangi kami.
Ya Allah ampunkanlah dosa semua penumpang yang mengenalMu....Masukkanlah semua mereka dalam syurgaMu. KeredhaanMu..
ya Allah berilah ketabahan dan kesabaran kepada ahli keluarga penumpang..........berilah pahala dan rahmat dan asbab hidayah buat keluarga mereka...
Ya Allah maafkanlah dosa kami semua...ya Allah, satukanlah hati kami semua..ya Allah rahmatilah kami semua...
Ya Allah berilah hidayat kepada semua rakyat Malaysia dan pemimpinnya dan seluruh dunia semakin dekat padaMu...setiap orang beriman padaMu...
Ya Allah sedihnya...jadikanlah asbab hidayah buat manusia seluruh alam. 
Ya Allah setiap orang yang semakin hampir padaMu asbab kejadian ini, berilah pahala kepada penumpang yang mengenalMu..
Rasa nak menangis jer...mari kita hadiahkan bacaan yassin dan fatihah buat mereka...

#pray4MH370
#pray4ikhwanulmuslimin529

Isnin, 24 Mac 2014

Temankan teman ....


Bilik 316 , HOTEL KITA , KL 


Naik LRT  ke TAR 


Mastura borong telekung LYCRA ...


rambang mata ...


selesaikan urusan pembelian ..

Assalammualaikum ....

Cuti sekolah bermula ... tak der program .. Mastura ajak aku temankan dia ke TAR , KL untuk mengambil jubah dari DUBAI yg dikirim oleh suaminya dari sana ... 

Bertolak dari rumah naik kete , hari sabtu petang (22/3) dalam kul 2 .Tiba di KL kul 4.51 ptg . Bermalam di Hotel Kita . Murah ... tempahan secara online hanya RM50 , kalau walk in RM116 .... Selepas tu ambil jubah melalui kawan suami Mastura 

Sebelah malam keluar ke TAR naik LRT , gi makan jerr ... esok hari Ahad , gi semula , gi shopping telekung plk . Aku tak beli apa2 , belum gaji lagi weiiii ...

Sabtu, 22 Mac 2014

Kamal Belanja Makan ....


pilih , pilih , ikan mana yang sedap ... 


minum dulu sementara tunggu makanan yg lain tiba ...


main game dulu , makanan lambat , kena bakar dulu ...


makan bersila yuuuuu ...


tom yam , sayur campur , ikan tombak 3 rasa , kerabu ( terlindung sebelah tomyam )
Pari bakar tak sampai lagi ....


makan dulu apa yg ada ....


ikan pari bakar , dah abis baru teringat nak snap ... 
ratah jer sbb nasi dah abis ...


Salman berselera makan , 2 round  

Assalammualaikum ....

Malam tadi , Kamal belanja makan kat Restauran ANA IKAN BAKAR PETAI .. Thank you , Kamal !

Ahad, 16 Mac 2014

Mudah mudahan , ...




Assalammualaikum .....

Hari nie minggu ke 9 aku menghadiri Kursus Haji di Masjid Besar , Kuantan .
Setiap hari Ahad dr kul 9 - 12.30 tgh ..

Belum , belum lagi ... belum dapat !!!! Lambat lagi ... dah daftar tahun 2007 , tapi tahun gi pada 2023 .. tahun aku pencen . Entah sempat atau tidak .

Walau gitu , tetap nak gi kursus . Manalah tau , tiap tiap tahun gi kursus , dan dipermudahkan rezeki menjadi tetamu ALLah ... Niat aku gitulah , dapat pergi awal , tak tunggu sampai pencen ....

Ya Allah , permudahkanlah urusan ku agar aku menjadi tetamu MU ...

Jumaat, 14 Mac 2014

Nyalakan api dalam hujan ...

video

Layan lagi .... 

Berguling -guling ... Betul kerrrr !!!!!

video

Layan jer ... my favourite song !!!!

Dah Cabut ... Lega !!!!


Assalammualaikum ....

Gambar kat atas tu bukan aku tau !!!! Mintak dari Pakcik Google ... Nak cerita pasal aku sakit gigi , dah seminggu ... baru hari ni berkesempatan untuk cabut ... Sibuk nyer hidup nie .. Sibuk menguruskan hal2 dunia ..

Hari Isnin dah mula terasa sakit , tampalan gigi tercabut dah lama tapi buat tak kisah pun sebab tak sakit . Bila dah terasa sakit , barulah kelam kabut ... Dah sakit , tak gi klinik lagi , konon boleh bertahan ...

Hari Selasa , bertambah denyutan tapi disebabkan ada perjumpaan dgn Mentor Native Speaker Program , sanggup telan ubat tahan sakit .

Hari Rabu , ada mesyuarat pagi2 buta ... dah mula bad mood , dah mula meninggi suara kat budak .. Tau jerlah kalau sakit gigi nie ....jarum jatuh atas lantai pun dah terasa sakit ...

Hari Khamis , kena bawa budak game sofbol U12 , sampai petang ... telan llagi pain killer ... adush !!!!
Malam dah tak boleh tidur ... SMS kat GB dan GPK 1 nak cuti , Jumaat ... Nak cabut gigi , dah tak tahan sangat ... menangis tau !!!! siap warning kat anak2 , jgn ganngu , ibu sakit gigiiiiii ...

Alhamdulillah , dah extract gigi tu ....

Sabtu, 1 Mac 2014

ketinggalan zaman ....



Assalammualaikum ..

Semalam menduduki ujian PRE_APTIS di SMK SULTAN ABU BAKAR dari kul 9.00 pagi hingga 12.00 tengah hari . Khas untuk cikgu cikgu Bahasa Inggeris . Cikgu option lain pun leh gak kalau nak , hehehe ...

Aku ingat bila gi periksa , macam budak budak sekolah jugak  . Sibuk lah beli pensil dan pemadam . Rupanya hampehhhh , mengadap komputer jer ....

Ujian APTIS ni macam lebih kurang macam MUET gak ... Section Listening , writing , reading boleh lah jawab ... betul salah lain kira ...

Bila masuk part speaking , hahahaha . hancus ! Nasib baik aku tak jawab dgn bahasa jawa ... baru betul ! Bukan apa , vocab aku nie limited edition . Yer lah kan ... dah berpuluh tahun ajar tahun 1 ... lepas tu , tak praktik kan bersama rakan2 ... tapi ADA AKU KISAH ! tak lama lagi nak pencen ...