Rabu, 14 Mac 2012

KUNDASANG WAR MEMORIAL










Ketibaan kami di Kundasang , disambut dgn hujan renyai2 ... Kesejukan mula terasa , kabus tebal menutupi pandangan kami . Terpaksa ON lampu kereta .

Selepas check in di KINABALU ROSE CABIN , kami keluar semula . Mencari DESA CATTLE FARM .. AKU orang yg paling hampa dan kecewa . Bukan kerana tak jumpa tempat tu , dah sampai tapi mereka tak berani meneruskan perjalanan kerana keadaan jalan masuk ke tempat tu berbatu kerikil dan tinggi . 2KM lagi ... adussss ! Bagi aku alang2 dah dtg dari jauh .... teruskan jer lah . Ada ga yg lain tak berani , tapi parking kereta tepi tu , dan jalan kaki , bukan jauh lagi . 3 lawan 1 .. aku tak menang !

Kami patah balik dan terus ke KUNDASANG WAR MEMORIAL . Bayaran masuk cuma RM2 jer , payung disediakan , MERAH ...

Cantik sungguh keindahan alam ciptaan ALLAH .